Нека написаното тук не ви настройва срещу циганите - това е в природата им. Настройвайте се срещу тези, които им създават комфорт и условия да се развиват и множат безконтролно. Както съм казал тук циганската популация е само индикатор, че обществото ни е болно. Както и, че собствената ни държава в лицето на властимащите (което включва и "органите на реда") работят срещу нас, българите.

Дискриминация на българите

По едноименната статия на Вангелина Михайлова, в. Труд
01.07.2006

       Квартал "Баталова воденица" - Върховният административен съд е разрешил да се съборят незаконните цигански постройки на 30 юни 2006. След "гневно" писмо на 4-ма евродепутати, обвинили Бойко Борисов в "антиромско поведение" фадромите са спряни. Бойко Борисов заяви: "Ако ще се месят, нека евродепутатите да дойдат и да видят и останалите потърпевши"?!

       Като му е такова мнението защо спря фадромите? За пореден път Бойко Борисов показа че е лицемер който само говори, за да гради имидж.

       Кметицата на район "Възраждане" Ева Сеизова: "София постепенно се превръща в катун". След спирането на фадромите ромите се връщат и стават нагли. Ева Сеизова: "След като получиха подкрепа, те вече са и агресивни. Заплашваха и мен и съседите си българи".

       Факт - 200 цигани тероризират 2000 души от "Баталова воденица" не без помощта на евродепутати.

       Фарс - група оглавена от Сергей Станишев ще търси жилища за самонастанилите се цигани. А жилища за чакащите 40 000 човешки семейства?

       Цитирана статистика в статията:
2003г. - финансирани къщи за цигани: 3млн $ от социалната банка към Съвета на Европа и 6 млн $ от кметството. Построени са 11 къщи (за 9 милиона $ ??).
2003г., Слатина - от отпуснати 114 жилища 72 са дадени на цигани
2005г., Възраждане - от отпуснати 59 апартамента 33 са дадени на цигани
2005г., Люлин - дадени под наем 65 апартамента, от тях - 24 на цигани
2006г., Овча купел - около 80 самонастнаили се цигани в изоставениата сграда на хотел "Май". Сградата е обявена за опасна за живеене.
Район "Красна поляна" - дадени под наем 48 апартамента, от тях - 36 на цигани
Томи Николов - кмет на район "Кремиковци": 70% от апартаментите в района му са дадени на цигани.

       Циганите завеждат дело в Европейския съд по правата на човека. Две години по-късно Бойко Борисов отново изявява желание да премахне гетото. Фактът, че постройките са незаконни не пречи на Европейският съд по правата на човека да реши през 2012 г., че не можем да пипаме бараките им. След това решение циганите и от други квартали започват да заплашват със Страсбург.

Свали