Нека написаното тук не ви настройва срещу циганите - това е в природата им. Настройвайте се срещу тези, които им създават комфорт и условия да се развиват и множат безконтролно. Както съм казал тук циганската популация е само индикатор, че обществото ни е болно. Както и, че собствената ни държава в лицето на властимащите (което включва и "органите на реда") работят срещу нас, българите.

Жилище

06.07.2005

За хората:

       Цигани от бургаския квартал "Победа" са откраднали цялата къща на бургазлийката Желязка Иванова. Жената отишла за известно време при роднини в поморийското село Горица и като се върнала установила, че къщата липсва. Масивната тухлена сграда буквално е била изнесена в тухли, керемиди и дограма от живеещите наоколо цигани. Желязка показваше писмата, които е писала до МВР, общината и областната управа в Бургас, но навсякъде срещнала пълно бездушие и незаинтересованост. В момента Желязка е без дом, но от общината са и заявили, че няма право на общинско жилище.

Допълнение от 15.08.2011

Докато госпожа Иванова се разправя с нашите антибългарски институции, циганите са си вдигнали незаконна къща в имота й:
Палат на беззаконието изникна в циганско гето.


За циганите:

       "По проект на ПРООН в Пазарджик до 2015г. ще бъдат изградени 1122 къщи за ромите, за които ще бъдат похарчени 22 милиона и 112 хиляди лева". Това съобщи заместник-кметът по икономическата политика Иван Шуманов.
       През 2003 г. бяха открити първите 11 къщички по проект на фондация "Подслон за всеки". Целият проект за страната е на стойност 1 милиард и 260 милиона лева. Те ще бъдат осигурени от ЕС, Световната банка, Европейската банка за възстановяване и развитие, финансови институции, а участието на общината ще се заключава в предоставянето на общински терени за строителството на къщички за малцинствата.