Нека написаното тук не ви настройва срещу циганите - това е в природата им. Настройвайте се срещу тези, които им създават комфорт и условия да се развиват и множат безконтролно. Както съм казал тук циганската популация е само индикатор, че обществото ни е болно. Както и, че собствената ни държава в лицето на властимащите (което включва и "органите на реда") работят срещу нас, българите.

Изверги убиха аптекарка за чифт ботуши

в. Новинар, 12.07.2005

Невена, сестра на убитата, припадна в съда по време на делото.
Двамата роми изнасилили възрастната жена и я удушили.

       "Господин съдия, май сбъркахме. Може и да сме я убили, накажете ни. Ние обаче мислим, че 18 г. затвор ни стигат. И за мене 18, и за братовчеда. Макар че той е повече виновен, защото аз само я изнасилих, не съм я душил, той може да я е душил. И да знаете - братовчедът също я изнасили!"
       Това са част от последните думи на 44-годишния Чанко Мишев пред Бургаския окръжен съд часове преди той и братовчед му Асен Асенов /27 г./ да получат затвор до живот без право на замяна за жестокото убийство на 61-годишната аптекарка Милка Колева от Карнобат. Присъдата беше прочетена в сряда.
       Беззащитната жена е била пребита и сексуално малтретирана, за да каже къде е скрила парите си. След като се убедили, че ще си тръгнат с празни ръце, озверелите нападатели я удушили.

       В Карнобат не помнят по-отвратително убийство от това на уважаваната фармацевтка Милка Колева, която повече от 30 г. продавала, а често и сама приготвяла лекарства за съгражданите си. Местните не знаят някога тя да е отказвала помощ, дори и нощем, за да изпълни спешна рецепта.
       На 14 юни м.г. (2004) Милка Колева беше намерена от съседи в коридора на скромната си къща, където от години живеела сама. Входната врата зеела отворена. Гледката била ужасяваща. Безформеното от побоя голо тяло било проснато на пода. В устата й била натикана част от раздраната пижама.

       Убийците, които са роми и живеят недалеч от къщата на самотната жена, планували нощното посещение в дома й от предния ден. Познавали я добре и предполагали, че има скътани пари. Нужна им била скромна сума, за да купят подарък на роднини, които вдигали сватба същата седмица.
       "Не искахме много - към 50-60 лева, колкото да се отсрамим пред сватовете", разказват на следователя по-късно нападателите.
       И двамата са рецидивисти, лежали са и в затвора. Асен е осъждан три пъти още като войник. Чанко е със седем присъди за различни престъпления, повечето за кражби и измами.

       На 13 юни вечерта братовчедите се притаили до дома на аптекарката и изчакали лампата да угасне. Малко след 21 часа те изкъртили металната решетка на прозореца на първия етаж и се промъкнали в спалнята й. Нямали намерение да я убиват.

       Жената обаче започнала да се кълне, че няма нито стотинка. Предложила им, ако са гладни, да вземат храната от хладилника.
       Убийците я вързали за леглото, разсъблекли я и един след друг я изнасилили няколко пъти. Гаврата продължила до полунощ. След това преминали към мъченията - извивали ръцете и краката й, гасили фасове по голото тяло. Инквизицията прераснала в яростно ритане и налагане с юмруци. Преди да си тръгнат, я удушили.
       Напуснали дома й с плячка, която се състояла от шест кебапчета, чифт овехтели дамски ботуши и три пътни чанти. Полицаите ги разкрили при опита на Асен да продаде на съседка за пет лева един от куфарите.
       "Тръгнахме си на разсъмване. Бяхме изгладнели, затова хапнахме кебапчетата на крака. Да вземаме друго от къщата беше глупаво, защото щяха да ни спипат. Кебапчетата ни дойдоха много добре. Асен е малко глупав, ако имаше акъл, нямаше да ни хванете. Хем му казах да не продава крадения куфар веднага",
разсъждаваше в съдебната зала Чанко Мишев.

       Докато произнасяше тези думи с тон на пълен непукист за случилото се, единствената жива сродница на аптекарката - сестра й Невена, която живее в Несебър, не издържа и се свлече от скамейката. Полицаи изведоха навън пребледнялата жена. Докато течеше съдебният процес, тя не пророни и дума. За смъртта на Милка Колева съдът й присъди 40 хиляди лева кръвнина - пари, които тя никога няма да получи.