Протестите от юни 2013 и "Атака"

12 <<        13              


Show/Hide
Съдържание - списък с темите

       В цяла поредица от теми съм разгледал протестите от юни 2013 г. Тук ще разгледам само частта от тях, която се отнася до партия "Атака". Събитията започват от 02 юни, когато Сидеров гостува при Карбовски и разяснява позицията на "Атака" за изборните резултати и антидържавното поведение на ГЕРБ:

Оригинал  Свали

       Вечерта на същия ден РЗС, НФСБ и социалните мрежи организират протести, които викат "Волен, курво" пред централата на "Атака":

Оригинал  Свали

       Изглежда омразата към "Атака" е толкова голяма, че протестиращите са готови да доведат деца, които да викат "Волен, курво" и "Волен се обряза", след като са им набутани порнографски плакати в ръцете:

Оригинал  Свали

       Обърнете внимание на плакатите с професионално направените монтажи - поне за създаването и отпечатването на тези плакати е платено. Този, който твърди, че Сидеров няма никакъв трудов стаж, е Ивайло Минов, който бе изгонен от "Атака" поради прекалена агресия при демонстрацията пред софийската джамия. Сидеров има солиден стаж като журналист за разлика от Станишев например, но изглежда изгонените атакисти и водените от тях агитки се интересуват само как да оклеветят бившия си лидер.

       В следващото видео ще видите как на 15 юни сред мирно протестиращите се внедряват агитки, които инициират обидните викове. Откъсите тук са от второто видео в сайта на Offnews и в тях агитките провокират викове като "Волен, курво" и "Сидеров - пе*ераст":

Оригинал  Свали   Пълна офлайн версия

       Пред централата на "Атака" агитките показват разширен репертоар, като към горните обиди добавят нови от сорта на: "Волен, прасе, турско мекере", "курвенски агент" и "Волен е разкрит - долен травестит":

Оригинал  Свали

       В следващото видео ще видите как на 16 юни репортерът от Канал 3 Димитър Патарински си говори свойски с "бате Стефо" от протестиращите (след 03:15), а след 07:30 - как настоява пред хората около себе си, че от страна на "Атака" има зложелатели и провокатори. Разбира се, по същата логика зложелатели и провокатори може да се нарекат и агитките, които за пореден път викат обиди пред централата на партията, но обективността на този журналист не стига толкова далеч. Обективността му стига да налага от ефира на Канал 3 лъжата, че Сидеров е заплашвал с рязане на глави, крака и ръце (след 06:20)...

       В началото на видеото се вижда как за Патарински хвърлените бомбички, бутилки и яйца са "спокойно" протичане, а за колежката му от Канал 3 воденето на невръстни деца на протест през нощта е признак за висока интелигентност. Добре че поне във възторга си не нарекоха "поезия" хулиганските рими, които ще чуете в началото на видеото (след 01:50):
Волен, прасе,
жена ти се е*е,
а ти стоиш
и ку*а ми държиш!

Оригинал  Свали

       Записът е доста неясен, но след 05:04 Патарински признава, че е имало замеряне и от двете страни, а както ще видите по-надолу, на следващата сутрин "Атака" осъмва със счупен от камък прозорец. Факт е, че агитките не спират да замерят политическите централи с предмети и то под екзалтираните възгласи на медиите колко са "мирни" тези протести. Факт е, че "Атака" предупреждава за агресивните агитки още от 7 юни, но никакви активни и превантивни действия не са предприети. Ненаказуемостта на хулиганските прояви и непреставащите мераци за замеряне се виждат и от счупеното стъкло на централата на БСП, въпреки че там не е имало атакисти да "провокират" мирните протести. Също така няма "провокиращи атакисти" и когато са бити, замеряни и блъскани депутати от други партии...

       Както и да е - да се върнем на централата на "Атака" на 16 юни. След като протестиращото шествие си заминава, Сидеров напада Патарински (репортера на Канал 3) за необективния му и провокативен репортаж:

Оригинал  Свали

       Волен Сидеров решава да направи демонстрация, с която да разкрие грозното лице на протеста. Той отвръща само с част от обидите, които се сипят по негов адрес вече дни наред, но този език изведнъж възмущава протестиращите. Изглежда за тях е нормално агресивни агитки да замерят и обиждат, а Сидеров не може да отвърне, макар и с не толкова силни средства, както употребените спрямо него (вика само "лъжци", "продажници", "поръчкови подлеци", "курви на Бойко" и "Бойко, курво"):

Оригинал  Свали

       Според мен, демонстративната агресия на Сидеров, която умишлено е по-малка от тази на агитките, разкрива успешно двойните стандарти на медиите. Спомнете си как всички медии дружно осъдиха Сидеров за поведението му (в крайна сметка то наистина е осъдително), но така и не осъдиха по-агресивното поведение на агитките сред мирно протестиращите. Масовите медии продължиха с възторжените излияния за мирните протести, както и с осъдителните коментари спрямо лидера на "Атака". Колкото до въпросите, които се подвикваха към Сидеров, то отговорите им се намират в темите в текущата директория, както и в темата за Слави Бинев.

       Да се върнем към централата на "Атака" - на 17 юни тя осъмва със счупен прозорец. Сидеров заявява, че предишната вечер полицаите са "натикали" привържениците на "Атака" под колоните на сградата. Така счупеният прозорец доказвал полицейското "съучастие" в хулиганските прояви на агитките, които са внедрени сред мирно протестиращите. Поради това "Атака" заявява в общината шествие пред централата за дните от 17 юни нататък, което на практика означава, че иска да блокира улиците в района:

Оригинал  Свали

       По закон заявките за митинг или шествие трябва да са подадени поне 24 часа преди мероприятието, така че формално заявлението за шествие не покрива самият 17 юни. Това, разбира се, не засяга протестиращите, които за пореден ден организират шествие и блокират улици, без никакви заявления в общината, нарушавайки Закона за събранията, митингите и манифестациите. Както и да е, вечерта на 17 юни идва и протестиращите агитки отново започват с агресията. Този път записът на Канал 3 е достатъчно ясен и освен обидите и клозетната поезия от предишните записи, в този запис ще видите как всичко може да е нормално и спокойно, докато агитките сред мирно протестиращите не започват да замерят атакистите.

       Първото случайно заснето замеряне е няколко секунди след 02:35 - следете лявата част на кадъра и ще видите ръката на замерящия. Второто заснето замеряне е няколко секунди след 03:50 - бутилка вода прелита над десния камион и пада зад левия - пада се горе-долу в посоката, в която един от протестиращите сочи с пръст. Може да е имало и други замеряния извън обсега на камерата, но тези двете показват от къде тръгва провокацията. При последвалият отговор на "Атака" идват викове "уууу" и веднага след 04:20 в дясната част на кадъра е хванат още един провокатор преди двустранните залпове от 04:25. Вижда се и как мирните протестиращи опитват да спрат замерящите агитки:

Оригинал  Свали   Пълна офлайн версия (57 минути)

       След 05:50 се вижда обстановката от страна на тежко бомбардираната "Атака", а след 09:45 се вижда какви са късните "протестиращи", както и как част от полицията им е обърнала гръб и гледа към атакистите. Това е очаквано поведение от страна на "органите на реда", имайки предвид специалното отношение на полицията към Сидеров и "Атака", разкрито в декларацията на Синдиката на служителите на МВР.

       Нека разгледаме и най-агресивните моменти, които са преди струпването на тълпата с мирно протестиращи. Моментите, когато агресивната агитка, внедрена сред протестиращите, идва и атакистите отговарят без задръжки на замерянията със замеряния:

Оригинал  Свали

       След 01:20 при бусовете в дъното се вижда как Чуколов отива да спре хвърлячите и след 01:35 ги е укротил. Вече видяхме как отсрещната страна също укротява своите агресори, което само доказва, че агресията не е желана, а е провокирана, като това се отнася и за двете страни.

       Грозното лице на атакистките залповете се вижда от едно видео в Offnews. То е монтирано по много странен начин - първо се показват кадри след като агитките са си тръгнали, а след това се показва тяхното пристигане. Тук поставям пристигането на агитките, като смятам, че това видео e по времето на залповете на атакистите от началото на предходното видео:

Оригинал  Свали   Офлайн копие на оригинала

       И от двата записа се вижда, че замерянията са двупосочни и е трудно от записите да се прецени кой започва. По-скоро и от двете страни има дошли с презумпцията да замерят.

       Следва гледната точка на "Атака" на живо от мястото на събитието:

Оригинал  Свали

       Забележете какви са посланията на "Атака" - те правят разлика между агресивните провокатори пред централата си и мирно протестиращите. Може да видите разликата между атакистите, които са се отдръпнали на безопасно разстояние от полицейския кордон и окъснелите протестиращи хулигани, които след 12:08 се разхождат значително по-спокойно зад въпросния кордон.

       След 10:50 Красимир Димитров от Столична община признава, че протестиращите, за разлика от "Атака", нямат уведомление за протест. Фандъкова също признава за уведомлението на "Атака" за постоянен денонощен митинг пред партийната централа. Тя не пропуска възможността да славослови незаконните протести, които нападат и обиждат от дни тези, които са подали уведомление съгласно закона. Не пропуска да натърти, че в отговор на заявлението на "Атака" от 17 е издадено съгласувателно писмо за 18 и следващите дати, като дори не намеква, че протестиращите въобще не подават заявления. Оставам на вас да прецените кой е по-коректен към позицията и задълженията й.

       Да обобщим - на 17 юни вечерта се случва сблъсък на две агитки, като и двете участвали страни са еднакво виновни за изстъпленията. Това не е така според лицемерните медии, които налагат манипулацията, че мирни протестиращи са били провокирани от агресивни атакисти. След като "провокираните мирни протестиращи" си тръгват в малките часове на 18 юни, Канал 3 заснема опустошението от страната на "Атака". Забележете, че агитката на "Атака" вика "К*р за Левски" (виковете са след 01:46):

Оригинал  Свали

       Според мен това, което става е, че в отговор на агресията на агитките на Левски от предишните дни, за вечерите на 16 и 17 юни "Атака" вика на помощ конкурентни агитки. Важното е обаче да не забравим кой започва тази игра - действията на "Атака" са само демонстративен отговор на това, което им се причинява. Хулещите "Атака" хулят огледалото, показващо грозната част от лицето на "мирния" протест на "умните" и "красивите". Така лъсват лицемерите с техните двойни стандарти. За тях левскарските агитки, които са внедрени в митинга на протестиращите, са мирни и симпатични, а атакистките агитки са агресивни провокатори.

       Ето някои от аргументите на "Атака" за отношението на партията спрямо протестиращите (останалите аргументи са в следващото видео):

Свали

       Отговорът на политическите аргументи на Атака са скандалджийски, а не политически. Медиите раздуват масирано това, че извиканите от Атака агитки уринират пред операта (което е наистина отвратително), но същите тези медии забравха да кажат дали е отвратително протестиращ да уринира демонстративно по жълтите павета:


       В отговор на двойните стандарти на медиите, както и на цялата, изпълнена с омраза кампания на протестиращите, "Атака" провежда митинг на 23 юни:

Оригинал  Свали

       Митингът е смущаващо многолюден на фона на медийните фишеци за сриващ се рейтинг на "Атака". На следващия ден, 24 юни, Сидеров най-сетне е поканен в БНТ, където говори за политиката на Атака, за това как да се излезе от неоколониалното положение на България, както и за агресията на агитките и за сигналите си до Прокуратурата срещу тях:

Оригинал  Свали   Второ копие

       След 07:25 водещата говори за репортажа на Росен Цветков за платени протестиращи от "Атака":

Оригинал  Свали

       Даниел Обретенов - този, който води платените статисти, в своето право на отговор казва, че може би е използван за създаване на компромат. Въпреки монтажа на интервюто и говоренето върху него, се разбира защо Даниел смята, че има инсинуация. Непознат, представил се като Пепи, му дава пари да събере хора за "Атака", но има три важни особености:
  1. Въпросният Пепи не се поява на митинга - поне да види каква работа е свършена
  2. Никой от "Атака" не разпознава Даниел по отличителния знак - синя блуза
  3. Споменатата от Пепи агитка на "Левски-запад" я няма
       Вече видяхме, че атакистките агитки викат срещу Левски. Та Пепи или е объркал агитката, или просто е наемал хора за другата страна, но в случая с Даниел е знаел за внедрения репортер и се е възползвал от ситуацията:

Оригинал  Свали

       Месец след разработката на БНТ с Даниел Обретенов, идва разработката на Мария Цънцарова от Нова телевизия. Причината да използвам думата разработка, а не разследване е, че на разследващите журналисти би трябвало да им направи впечатление, че бяха бити, замеряни и блъскани депутати от други партии, около които нямаше нито един атакист. Би трябвало да им направят впечатление и счупените стъкла на партии, около чиито централи нямаше атакисти, които да "провокират".

       За разлика от разследващите, разработващите журналисти се интересуват само и единствено дали около Сидеров може да се видят подходящи "доказателства за провокации". Нищо, че в "периметъра за сигурност" около него се въртят цяла сюрия журналисти, а не само хората, чрез чието присъствие разработчиците се опитват да изкарат Сидеров провокатор:

Оригинал  Свали

       Докато Нова ТВ стига в клюките до някакъв журналист и до участвалия в листите на РЗС Виктор Генов, то Биволь намесва имена и охранители, които са направо нелогични. Как точно биволите свързаха инициалите "Г.Г." от цитираните медии, с когото и да е около Сидеров, си е пълна загадка. Очевидно в Биволь смятат, че "Г.Г." може да означава само и единствено Георги Генов. Забравили са обаче да изяснят мотивите на Сидеров. Защо му е да се огражда с пияници и наркомани (с инициали "Г.Г."), вкарващи коне в заведения? За какво по-специално са му охранителите на вдовицата на Бай Миле и кой ще охранява видната мутреса, след като, изглежда доста популярните й бодигардове, са при лидера на "Атака"?

       Необективността на медиите и институциите, особено след битите депутати и заплахите за убийство към него, карат Сидеров да направи повторна демонстрация подобна на тази от вечерта на 16 юни. На 27 юни "Атака" организира шествие със заплахи, че ще направи това, което правят протестите:

Оригинал  Свали

       Шествието завършва в БНТ, където Сидеров иска обективно отношение поне от националната медия. От видеото и статията се вижда, че не се изпълнява нито една от заплахите - нито се блокира изцяло Орлов мост, нито се извършват "граждански арести", нито БНТ е замеряна. Мирният характер на демонстрацията личи и от това, че провокатори идват да се заяждат и да обиждат атакистите и нищо не им се случва. Един от тях е взет на подбив, но няма агресия и замеряния, както правят вилнеещите агитки сред протестиращите. Въобще - "ежедневното блокиране на Орлов мост" и "гражданските отряди за извършване на арести" са изхвърляния, разкриващи каква гротеска представлява бездействието на общината и полицията.

       Лицемерието на "свободните ни медии" продължава с пълна сила. За пореден път според тях се оказва, че замерянията на централи и блокиранията на кръстовища от страна на протестиращите не са проблем, но говоренето на Сидеров, че ще прави същото, се оказва хулиганство. Нищо, че само е говорил за това, което в действителност правят протестиращите. Масмедиите игнорират противозаконните смъртни заплахи към Сидеров, както и носещите оръжие протестиращи (носенето на оръжие на протести е нарушение на чл.6 (1) т.1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите). Големите и добре платени медии обаче обръщат специално внимание на законните демонстрации на Сидеров с носенето на палка (27 юни) и на пистолет (28 юни) при отиването си на работа. Масмедиите правят всичко по силите си да представят тези законни демонстрации като хулиганство, докато прикриват истинските закононарушения на протестиращите. Сидеров за пистолета и за пиещите сутрешно кафе пред Парламента:

Оригинал  Свали

       Поведението на Сидеров е скандално, само защото показва скандалното лице на протестите. Той показва поведението на хулиганите сред протестиращите, не защото е същия хулиган като тях, а защото седмици наред институции и медии прикриват въпросните хулигани. На мирните и законни сигнали на "Атака" никой не реагира - сякаш протестиращите хулигани не съществуват. С демонстрациите си Сидеров принуди медиите да хулят протестите, тъй като всичко, което се хулеше в него, вече беше правено от протестиращи.

       За да е пълно лицемерието, Леа Коен и група "нормални български граждани" пишат "писмо на стоте", в което искат БСП и ДПС да "прекъснат незабавно политическата си зависимост" от Сидеров, който е "психично неуравновесен национал-фашист", "политически терорист", "антисемит" и "ксенофоб". Писмото е подписано от хора като:
       Доста от имената на тези "нормални български граждани" са написани на латиница - като тези на:
  • Jaques Paparo,
  • Jacky Comforty,
  • Isak Samuilov Schapatov.
       Радостина Петрова Рубинщейн пък се е изхитрила да се подпише два пъти, като преправя леко фамилията си - нейното второ аз е Радостина Петрова Рубинстейн.

       Това е, което видях в отношението между протестите и "Атака" - вие преценете кой какъв е и за какво се бори...

12 <<        13