Симеон СаксКобургГота

05 Октомври 2008г.

       Всичко добро, което е направил за нас и България е без да иска (всеки прави грешки). Личната партия, която си направи бе демократичен параван за волята му - членовете на днешния политически труп - НДСВ винаги са гласували и действали, както той е казал.

       А за наглостта му да говорим ли - ето какви ги говореше на 8 февруари 1990 г.: Оригинал  Свали

       Той няма материални (имуществени) претенции към България?!! И е покрусен като гледа как са се налапали някои политици?!! Нечувана наглост на фона на това, което направи, когато стана министър-председател (или по-скоро министър-предател)! Този пладнешки обирджия зае високият държавен пост незаконно - извади си адресна регистрация със задна дата, тъй като законът изискваше министър-председателят да е живял определен брой години в България преди да бъде избран.
       Забелязвате ли пред Кеворкян колко добре говори български? Доста бързичко го забрави когато стана премиер...

       Симеон е лицемер, изполващ евтини витиевати фрази за да може да се измъква от каквито и да е конкретни обещания. Помните ли как господин "вервайте ми" заяви, че за 800 дни със "схема от икономически мерки" и с "прочутото българско трудолюбие" ще промени живота ни? Не знам какви бяха тези "мерки", но животът не се промени - грабежите на властимащите и тяхната незаинтересованост за обикновения българин си останаха същите. Ама разбира се - за липсата на промяна сме виновни ние, че не сме достатъчно трудолюбиви. То величеството ни го обясни - "сгрешен ни е чипа", ето къде е проблемът.
       Същото негово величество обеща "въвеждане на правила и институции, насочени към премахване на корупцията" - вие усетихте ли намаляване на корупцията? Или може би просто създадените правила и институции не работят както трябва? Това поведение напомня ли ви за някого? Например за господин "другите са ми виновни" - Бойко Борисов? Ех тези медийни звезди!

       С лицемерието и фарисейщината си, Симеон убеди дори наивниците, които гласуваха през 2001г. за него, да не му "верват". Докато беше министър-председател не зае по нито един въпрос ясна и точна позиция. Все "ще видим", "когато му дойде времето", "нека експертите кажат" и т.н. Човек без мнение, но с провалил се "нов морал" в политиката, което е очевидно и от скандалите му.

       Та конкретно какво направиха децата на бившата висша номенклатура (юпитата), запълнили личната партия на Симеон? Например "финансовият експерт" Милен Велчев прехвърли външния ни дълг от брейди облигации (в долари и с плаващ, но нисък лихвен процент) към еврооблигации (в евро, с константна 8% лихва). От тази промяна освен стотици милиони долари пряка загуба, загубихме и още нещо - на пазара на брейди книжа бяхме лидери, защото имахме по-силна икономика от другите, които емитират тези книжа. С еврооблигациите не е така - там се съревноваваме с богати европейски страни. Но какво му пука на величеството - нали Велчев се нагуши с комисионната от бившите си работодатели „Мерил Линч” за това, че ги "избра" за посредник по прехвърлянето.

       Какво още направиха лицемерът без мнение и чедата номенклатурски? Ами например спомогнаха за затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ. О, да - величеството каза, че ще се бори със зъби и нокти за родния АЕЦ. Ама срещу кого ще се бори? Защото евродепутатът Димитър Стоянов получи официален отговор на официално запитване дали е имало изискване да се затварят блокове на АЕЦ, за да влезем в Европейския Съюз. И отговорът беше, че не е имало такова изискване. Инициативата за затварянето на АЕЦ е дошла от българска страна - от нашите любими управляващи. Или зъбите и ноктите на Симеон са били доста слабички или самият той има участие в затварянето на АЕЦ-а. Което по-ви хареса! (Да не забравяме, че ОДС подписаха меморандум за затварянето на 3 и 4 блок, когато изтече амортизационнният им срок - без конкретни дати, а по време на управлението на този "цар" се подписа споразумението да се затворят 3 и 4 блок до 01.01.2007г.)

       Наглостта е най-характерната черта на Симеон Сакскобурггота (повече наглости има тук и тук):

       "Аз не съм син на баща си, аз съм внук на дядо си" - на въпрос защо е толкова различен баща си, когото народът толкова много е обичал.

       23 октомври 2004; с. Злокучене:
       "Аз съм премиер на тия, които са ми гласували! Не на всички!"

       "Несериозно е да се оповестява какво прави кабинета".

       "Нека се пренесем в положението на два-три месеца, по резултати за познатите хора, професионално експерти, а не така изказвания. Като думи «провал», не знам какво си."

       13 февруари 2002:
       -Ще има ли оставки за тези, които са виновни за хаоса с лекарствата?
       -Ще преценим.
       -Означава ли това, че ще има?
       -Виждам, че темата за оставките много ви интересува ….Нека да гледаме нещата по един реалистичен, градивен начин. Тази страна се нуждае и от добри послания. Стават хубави работи. Стават добри неща. Не бихме работили по цял ден, за да правим само грешки.
       -Кажете едно хубаво нещо, което е станало?
       -Аз не обичам да се хваля. Повярвайте ми, вие медиите можете да прецените къде има хубави неща, повервайте ми.

       "Аз съм си роден княз, по стечение на обстоятелствата ставам и цар. Няма начин да се родя отново, без да съм бил цар." — пред в. "Труд".