2013 г. - пиарът на протеста

2 <<        3        >> 4       


"Свободата е кокал, хвърлен на народа, за да си строши зъбите."
Александър Дюма - син

Окупирай протестите
Подмяната на протестите


       Юнските протести са първите протести, в които имаме публично участие на политически пиар агенции. Ще оставя на вас да проверите дали първата на протеста в Евксиноград Сия Велинова не е била пресаташе на фонд "Земеделие" при управлението на ГЕРБ и дали е служител на пиар агенцията на Диана Дамянова - личен ПР на Валентин Златев. Аз ще се захвана по-подробно с протестите на Ивет Добромирова и нейната агенция "Про Пиар":       Само да напомня, че президентът Росен Плевнелиев и назначеният от него премиер Марин Райков назначиха Ивет за ръкводител на пресслужбата на служебния Министерски съвет. Служител в агенцията на височайшата пиарка е Зорница Миткова, която е поканена "случайно" в БТВ като лице от протеста:

Оригинал  Свали   Пълна офлайн версия

       Изричното подчертаване на водещата колко случайно са избрани гостите е интересно само по себе си. Може би Митко Цонев знае коя е случайната гостенка, защото накрая я подпитва: "Вие да не сте работили в пиара на Министерски съвет?". Обвързаността на Зорница прозира през необмислената й защита на конфликта на интереси, в който е Райков с едновременното изпълняване на две длъжности. Самоназначаването на Райков е същото като разпределящият енергийни мощности при изкупуването на енергия от ВЕИ да дава преференция на централата на своята съпруга...

       Тази "случайна гостенка" не е съвпадение, а правило за БТВ - ще оставя на вас да проверите връзката с ГЕРБ на гостуващите в БТВ наранени от полицията случайни граждани. Да се върнем към "случайно избраната" гостенка от видеото по-горе, която ни съобщава как мечтаела за протестите, защото след изборите десните са "бесни", че не са представени. Запомнете как пиарката изрично подчертава, че юнските протести не са февруарските - това е основна теза на "случайните лица". Характерно за тези лица е усърдието, с което оправдават своето възнаграждение:

Оригинал  Свали

       Още примери колко старателно заработва Зорница Миткова своята заплата в "Про Пиар", бутайки се с всички сили около Мая Манолова - компилация от това и това видео:

Свали

       Шефката на Зорница - Ивет Добромирова не остава по-назад от подчинената си и често е на интересните и конфликтни места:       До нея е балетистът Александър Александров, който бе арестуван, след като блъсна полицай и побягна (Ивет е в долния край на кадрите):

Оригинал  Свали

       Интересно, какво ли имаше предвид гласът след 00:30, който казва "не беше читав тоя човек"? Със сигурност медиите опитват да манипулират, че Волен Сидеров е виновен за ареста, въпреки че самият Александров казва, че е бил далеч от Сидеров и че обвинението към него е за блъскане на полицай:

Оригинал  Свали

       Въпреки тези му твърдения, в края на интервюто (към 10:14) водещата го пита: "Съжалявате ли, че Волен е причина да ви осъдят?". Към 05:53 приятелят на Александър заявява, че е нормално да побегнеш от полицаите - вижте само лицето на интервюиращата...

       Пиарите изпълняват своите поръчки, медиите си правят манипулациите, а покрай наранените балетисти керванът кротко си върви. В този керван някъде се подвизават и други хора на изкуството - актьорите и музикантите, които ще са обект на следващата тема.

2 <<        3        >> 4