Еврейските богове

       В християнските догми еврейските богове са дяволи, демони или други образи, натоварени с негативен смисъл. Съмнява ме да е случайно и затова реших да го спомена...

       Опитите на масовата пропаганда да покаже, че юдеите са били монотеистични винаги ще бъдат неуспешни поради простия факт, че дори в Стария Завет се споменава как са се кланяли на един от боговете си - Мамон. Ама то, видите ли, Мамон бил фалшив бог. Не знам как пропагандаторите различават истински от фалшив бог. Според мен ако се кланяш на нещо, което наричаш Бог, то би трябвало това нещо да е твой бог. А според Новия Завет е фалшив, защото не е единният християнски Бог. От тази гледна точка всеки друг бог е не по-малко фалшив от Мамон.

       Както и да е... С разни уговорки за древни семитски вярвания и какви ли не още глупотевини тук-таме се среща и някое по-реално описание на вярванията, които Мойсей се е опитвал да промени. Неприятната за евреите истина е, че са били езичници и много упорито са отказвали да приемат монотеистичната вяра, която Мойсей се е опитвал да въведе. За ралика от упоритите евреи, египтяните приемат на практика монотеизма (макар и не всички) и то преди Мойсей да се опита да го направи сред евреите. Виждайки тази упоритост, левитите (предшествениците на днешните ционисти) подменят моралните закони със свои и ги преплитат с езическите жертвоприношения, с които евреите са свикнали. Така "най-правоверните" - синовете Левиеви, се уреждат да получават "дарове", "жертви" и т.н. Няма да навлизам надълбоко в дейността на левитите. За повече информация по тези въпроси вижте термините, история на ционизма и Протоколи на ционските мъдреци.

       Тук ще дам каквото съм понаучил за еврейските богове, а то признавам, не е много. Започвам със споменатия и в Библията Мамон:

       Мамон (Mammon) - бог на богатството, сребролюбието и въобще на материалното благоденствие. На колкото места съм погледнал, толкова обяснения съм срещнал откъде идва думата. Просто, както всичко свързано с евреите и произходът на името на божеството е адски размит. Правят се скъпи идоли, на които трябва да се кланяш (примерно златен телец) и в основата на идола трябва да се дават дарове - храна или ценности.

       Баал (Ваал) - на английски Baal (Ba'al) - главният бог, Господарят. В негова чест са се принасяли човешки жертви. Описаното масово заколение в Изход 32:26-32:28, извършено от "господните" левити в името на Яхве (Йехова) е всъщност заимствано от кървавите жертвоприношения към Баал.

       Ашера (Астарта) - на английски Asherah (Astarte) - бигиня-майка. Олицетворява плодородието и сексуалността. Няма жертвоприношения, но се правят сексуални оргии. Поклоненията към Баал и Ашера са били изпозлвани като повод за содомоия, зоофилия и всякакъв друг сексуален разврат.

       Молох (Moloch) - бог на слънцето, огъня и войната. Принасяли са се в жертва бебета или новородени животни, изгаряни живи върху специални жертвеници. Тези жертвоприношения са в основата на налаганата пропаганда за изгорените евреи в газови камери по време на Втората Световна Война. Така ционистите налагат мита за холокоста, който е нещо като съответно изгаряне на евреи в името на създаването на окупираната от ционистите територия, наречена Израел.

       Белиал (Belial) - бог на лъжата и празнословието (вероятно първоначално е бил на сладкодумието). Като демон са му приписани безполезността и похотта. Не изисква жертвоприношения, а неподчинение на ритуалите за другите богове.

       Велзевул (Beelzebub) - бог на вятъра, времето (като климат), както и на всичко, което лети. Като демон / дявол му се приписват горделивостта и чревоугодничеството.