Протоколи на Ционските мъдреци

Заговори и конспирации

       Ако не сте чели „Протоколите на Ционските мъдреци” горещо ви препоръчвам да ги прочетете. Тук няма да ги цитирам, а ще опиша своето мнение за тях и за „Световната конспирация” на евреите. Последното е едно псевдо-абсурдно обвинение, което се прави с цел да се отклонява вниманието и да се прикрива дейността на едно паразитно малцинство, което изсмуква жизнените сили на всички труженици. На моменти дейността им може и да прилича на глобална конспирация. Но организирането на световна война и осигуряването на оръжия и на двете воюващи страни показва само и единствено, че организаторът е престъпник. В никакъв случай не трябва да се приема, че всички евреи участват в злодеянията на една малка тяхна сатанинска секта. Аз лично дори не съм убеден, че тези хора (с еврейски имена) са евреи, защото не може да си евреин и да си готов да убиеш 500-600 хил. евреи само заради някакви си твои цели.

       Предистория на теориите на конспирацията:

       В книгата си „Скитникът евреин” („Le Juif errant” - 1844-45г.) Йожен Сю (Eugène Sue) описва злокобния господин Роден, квинтесенция на световния йезуитски заговор. В последната глава на „Потайностите на Народа” („Les Mystères du peuple” - 1857г.) Сю описва сатанински план, напомнящ твърде много на Протоколите. В своята книга „Диалог в ада между Монтескьо и Макиавели” („Dialogues in Hell between Machiavelli and Montesquieu” - 1864г.) Морис Жоли (Maurice Joly) плагиатства от „Потайностите на народа”. През 1868г. Херман Гьодше (Hermann Goedsche) в своята „Биариц” („Biarritz”) вменява йезуитския заговор на евреите.

       Йезуити, темплиери, масони, дори японци - на всички тях са приписвани заговори. Лека-полека от един заговор към друг се оформя доктрината за универсален и глобален заговор, който се приписва на евреите. Приписването на въпросният заговор на евреите, обаче (посредством Протоколите), води до яростна съпротива. Съмнително яростна - имало е дори осъдени издатели за това, че издават книгата. За сравнение – през 1913г. е публикувано обвинение срещу йезуитите в замислянето на световен заговор, напомнящо “Протоколите”. От страна на ордена на езуитите последвало спокойно обяснение, че обвинението няма никакви основания и работата заглъхнала...

       Преди да започна да пиша за теориите за приозхода на Протоколите, искам да подчертая, че въпросът около „Протоколите” не е в тяхното авторство, а в това, че те, както казва Хенри Форд, „пасват идеално на всичко, което става наоколо”. Просто хората участващи в описания план, се крият зад евреите и думи като антисемитизъм. А яростната съпротива е поредната тухла в стената на антисемитизма.

       Първото известно публикуване на Протоколите е това на проф. Сергей Нилус в книгата му „Великое в Малом и Бил Грядущий Антихрист”. На титулния лист на тази книга има бележка, в която пише: „... 2-ро издание, поправено и допълнено...”, а самият Нилус съобщава, че оригиналните документи са на френски език и са получени от него през 1901г. До 1917г. излизат още две издания, но всички публикувания биват изкупувани и унищожавани систематично. Сега те са библиографска рядкост.

       Теориите за произхода на Протоколите са няколко (както и всички теории свързани по някакъв начин с евреите). Една теория например, е че цар Николай II е поръчал такива текстове на руската Тайна полиция с цел - насаждане на омраза срещу евреите, за да отклони общественото внимание от проблемите на властта. Друга теория е, точно обратната - че цар Николай II е спрял по-ранното появяване на Протоколите.

       Най-вероятната предистория на Протоколите, която съм чел, е:

       В 1884г. г-ца Юстина Глинка (дъщеря на руския генерал Оргевски) купува в Париж от евреина Жозеф Шорст "документ". Документът бил на френски език и с руския превод на Оргевски е изпратен на ген. Шеревин за представяне на царя. Този вариант на документа бива "изгубен" (една от теориите предполага, че цар Николай II може да е забранил употребата му). Авторството на документа бива приписано на г-ца Глинка и при завръщането си в Русия тя бива осъдена на изгнание в собственото си имение в Орел. Г-ца Глинка дава копие от Протоколите на маршал Алексей Сухотин, който от своя страна ги показва на двама свои приятели – Степанов и Нилус. Степанов ги напечатва и ги пуска в обръщение в 1897г., но нямат успех. Както по-горе писах, второто и последващите издания на Нилус имат по-голям успех.

       Има ли конспирация:

       Личното ми мнение е, че глобална конспирация, както се представя в теориите за конспирациите няма. Съществуващите тайни ложи не следят всеки какво прави, не слагат опиатни вещества във водата и т.н. За да са тайни трябва да има идеологически или материални причини, както и съображения от законов характер или пък породени от общественото мнение. Манипулациите на общественото мнение се извършват не с отрови във водата и храната, не със изкуствените спътници, а чрез пропаганда. С много по-земни и евтини средства. Нито ЦРУ, нито КГБ или която и да е друга явна или тайна служба има ресурса или желанието да следи всеки човек на планетата какво прави. Спътниците позволяват да ви се направи снимка докато сте на улицата, но това не значи че се прави. Да снимаш 6 милиарда души си е бая работа...
       Частицата истина в тази теория е, че дейността на определени икономически кръгове понякога е съмнително координирана. Още по-смущаващото е, че общественото мнение се насочва към "пушечното месо" - политиците, вместо към т.нар. лобистки кръгове - точно двигателите на политическите решения. Нека не забравяме кой дава заеми на правителствата да се издържат. Политиците идват и си отиват, режимите също, но едни остават - банкери, лобисти или както искате ги наричайте (странно как най-маститите от тях са все ционисти).

       Световният еврейски заговор също е манипулативно развита теория, която се стреми да прикрие паразитите сред нас. Това са банковите върхушки, които консумират в пъти повече блага от тружениците, а не си мърдат пръста, за да създадат каквото и да е. Много от тези паразити се крият зад еврейски имена и се пазят със защитната стена на антисемитизма. Най-циничното е, че точно тези "евреи" са давали заеми на държави от двете страни на фронта по време на Втората световна война. Тези "евреи" осигуряват смъртта на поне половин милион истински евреи, за да създадат поредното огнище на омраза и стълкновения - Израел. Тези "евреи" в Библията са наричани първо левити (синове Левиеви), после фарисеи. Криейки се зад псевдо-религиозна фасада със създаването на Талмуд-а, те получават името талмудисти. Сега се крият зад псевдо-националистическа фасада и се наричат ционисти. А винаги са били паразити, подчинени на своя бог на войната и омразата.

       Да, конспирация има, но това е защитният механизъм на паразитите да не бъдат накарани да работят. Да не бъдат лишени от инструментите на тяхната власт, защото ако трябва да се трудят за да живеят, те ще умрат. Това не е конспирация на някакви невероятно зли хора, а на хора, за които неработенето е самоцел, в името на която са готови на всякакви мерзости. Богът на тези хора е войната не защото са лоши, а защото тя едновременно им дава хляба и отклонява вниманието на тружениците от паразитната им дейност.

       Какво са Протоколите:

       Не ме интересува кой е писал и защо протоколите. Не ме интересува кой ги е публикувал и защо. Това, което ме интересува е съдържанието им. А то е ясно - предупреждение какво може да се постигне с прости подмолни средства, за да се управлява масата. Протоколите са едновременно предупреждение към нас, тружениците и план-програма за паразитите.

       Това, което трябва да направим е да си вземем съответните поуки!