Съдържание: теми, работа и малко смях

       Надявам се, че сайтът ще е полезен (или поне интересен), както на програмисти, интересуващи се от работата ми, така и на хора с интереси в темите, по които съм писал. Стремил съм се отделните публикаци да са максимално кратки. Сложил съм нещичко и за скучаещите.
       За пояснения и подробности съм използвал изскачащи прозорци (благодарности на Walter Zorn). Такива прозорци може да има и на някои линкове.

       Мислех да направя темите като блог, но не открих блог система, която да поддържа йерархия от теми. Тук съобщенията не са организирани хрнологично, а смислово. Всяка директория, освен списък с теми си има и заглавна страница. Тя може да се отвори по четири начина:
  1. Със стрелката до заглавието на дадена тема (самите заглавни страници нямат такава стрелка).
  2. С менюто в горната част на страницата (непосредствено под "Сайтът на Ангел Кънчев") - клика се на съответния елемент със стрелка (или директно на елементите от меню лентата).
  3. С BreadCrumb контрола под менюто - клика се [Име на темата]
  4. С навигационното меню вляво - клика се [.]
       За разлика от "модните" тенденции, аз се постарах да не задавам твърдо определени шрифотве и размери на текста, за да може всеки да вижда страницата така, както са настройките на браузъра му. Това създаде малко трудности с изскачащите прозорци и менютата, които все още имат неща за изчистване...

       Тествал съм сайта с различни версии на Internet Explorer, Mozilla Fierfox, Opera, Safari и дори с малко старичкия Netscape. Какво съм открил:
  • Понякога Opera и версии 2.X на Firefox при отваряне на страница от сайта показват подменютата не където трябва. Това се оправя с презареждане на страницата. Случва се еднократно - само когато страница се отваря за първи път след като браузъра е стартиран. След като веднъж е презаредена страница от сайта, този проблем не се случва повече за никоя страница. Не съм открил от какво се причинява, пък и не е толкова сериозен проблем - просто подменютата изглеждат грозно позиционирани...

  • Ако използвате Firefox, то трябва да знаете, че версии 2.X имаха проблем с Flash, когато се използва с прозрачен "window mode" - кликанията не предизвикваха никаква реакция. Прозрачен "window mode" ми е необходим, защото без него менютата са показват под Flash, т.е. не се виждат. Ако кликанията във Flash прозоците не ви работят, просто си инсталирайте по-нова версия на Firefox...