Лъжата ГЕРБ

       Бойко Борисов е галеното дете на родните медии. И най-дребното нещо свързано с неговото име, ако звучи добре, се публикува. Негативните неща - лееекичко заглъхват и бързо-бързо изчезват.

       По медиите пишат например как ГЕРБ направили дамски клуб. Браво юнаци!

       Аз пък се питам - що за партия е тази, чийто лидер (Цветан Цветанов) се различава от "неформалния" й лидер. Какво точно е "неформален лидер"? Та този "лидер" дори не е в листите на ГЕРБ!!! Що за партия е тази, която се оформя на базата на "харизмата" на един човек (вижте какво стана с НДСВ)? Не е ли време да започнем да гласуваме за партии на базата на програмите, които имат и на база на досегашната им дейност?

       Досегашната дейност на Бойко Борисов е да участва във властта. Първо беше бодигард на Тодор Живков, т.е. дребна риба. След това се издигна и стана мутра - помните ли борческата "Ипон"? Дори американските ни "партньори" писаха за криминалното му минало. "Франкфуртер алгемайне цайтунг" също имат оценка. След това Бойко стана главен секретар на МВР. Докато беше там уреди банката на неформалната си съпруга - "СИ Банк" да управлява парите в МВР. Всеки път като плащаме такса, свързана с дейността на МВР плащаме и такса на частната "СИ Банк". А уж МВР е държавна институция. Не би ли трябвало държавата от нашите данъци да плаща за менажирането на парите?
       Сега пък Бойко Борисов е кмет на София. Затова и не може да е лидер на ГЕРБ, това е забранено от закона (и не случайно).

       Не знам с какви очи този човек критикува сегашната власт - та той беше и е част от нея!

       Но партия ГЕРБ се създава около неговата "популярна" личност. Популярна с това, че никога не е правила това, което й е в задълженията. Например - сега (2008г.) Бойко не се занимава с града, на който е кмет - София. През ден е в Европа - на 07 февруари 2008 г. приемат ГЕРБ в ЕНП и неформалният лидер на ГЕРБ е в Мадрид, на 14 април 2008 г. Борисов е в Дъблин на среща на премиери, шефове на ЕНП и на евроструктури, на 19 юни е в Брюксел на работен обяд на ЕНП с Барозу и Пьотеринг, на 15 октомври 2008 г. е отново в Брюксел на среща на върха на лидерите от ЕНП. Да се чудиш кога Борисов намира време да изпълнява задълженията си като кмет на София и защо ЕНП така активно легитимира и налага неформалния пред формалния лидер на ГЕРБ...

       Друго, с което бат ни Бойко стана популярен - навремето наивниците гласуваха за него и той спечели дори две места в Парламента (като кандидат на личната партийка на Симеон Сакскобурггота в два мандатни района). Бойко се отказа от местата в Парламента в името на поста си в МВР (който напусна 3 месеца по-късно). Това беше предателство спрямо гласовете на тези, които са искали той да е в парламента. Много недостойна постъпка! Борисов стана популярен и с това, че си сменя мнението като фурнаджийска лопата. Днес е за предсрочни избори, утре - не. Днес говори "спрете да обсъждате затварянето на АЕЦ - това е свършена работа", утре вика "давайте да спасяваме АЕЦ-а". Днес вика "няма да вдигаме билетчето на софиянци", утре съветниците от ГЕРБ гласуват да се вдигне. Същите съветници отхвърлиха предложеното от опозицията признаване на арменския геноцид, но "почетоха" паметта на избитите арменци. По-недостойна постъпка едва ли може да има!

       Ето ви я и дейността на ГЕРБ - лъжи, недостойни постъпки и много медийна реклама.

Още за Борисов.
Блог за Борисов.