Нека написаното тук не ви настройва срещу циганите - това е в природата им. Настройвайте се срещу тези, които им създават комфорт и условия да се развиват и множат безконтролно. Както съм казал тук циганската популация е само индикатор, че обществото ни е болно. Както и, че собствената ни държава в лицето на властимащите (което включва и "органите на реда") работят срещу нас, българите. Пример за това е антибългарският прокурор Байчо Кулев - вижте го в новините по-долу...

Циганите в родната преса

Статистиката е правена главно през 2005г. (от вестниците), след това е попълвана инцидентно.
За по-скорошни цигански престъпления вижте други статии с линкове.

29.09.2008

       Шестима пияни цигани влизат в двора на училище "Св.Св. Кирил и Методий” в ямболското село в Бояджик, свалят българското знаме и го изпокъсват. Прогонилият ги полицай Митко Чавдаров е осъден като виновен за побой (???) над тези цигани, уволнен е от работа и е глобен. Прокурорът по делото е Байчо Кулев.


17.04.2008

       Същият Байчо Кулев е прокурор по едно друго показателно с антибългарщината си дело, макар и в него да няма цигани...
       Граничният полицай Михаил Цонков, в изпълнение на служебния си дълг и защитавайки националната граница на Република България, прострелва смъртоносно турски бракониер, преминал незаконно миля и половина в български териториални води. Имало издадена заповед за проверка на турската гемия, но тримата нарушители отказали да бъдат проверени. Граничарите са се опитали да задържат "рибарите", които са оказали съпротива. По време на боричкането един от бракониерите е прострелян от автоматичното оръжие на Цонков.
       Факт е, че Михаил Цонков го съдят за убийство по непредпазливост, а братята-бракониери Енгин и Заим Ерджан са освободени срещу гаранция от по 300 лева.


28.12.2007

       Полицай е бил нападнат с брадва при задържане на група, извършвала незаконна сеч, съобщиха от ОДП - Стара Загора. Инцидентът станал снощи в землището на с. Тулово, общ. Мъглиж. В 20.05 часа в РПУ – Казанлък е поискано съдействие от служители на РУГ-Стара Загора за задържане на група от около 10-15 души, придвижващи се с каруци, които извършвали незаконна сеч в землището на с. Тулово. На място са изпратени екипи на РПУ-Казанлък и полицейски участък–Мъглиж, които около 22.10 часа засекли две от каруците в района на жп-прелез по пътя от с. Тулово за с. Юлиево. Пътуващите в едната каруца лица не се подчинили на полицейските разпореждания и избягали по страничен черен път, а управляващият втората каруца А.С. (51 г.) от Мъглиж я насочил срещу тримата полицейски служители, които се опитвали да я спрат. Водачът на каруцата оказал яростна съпротива при опита да бъде задържан и нанесъл два удара с острието на брадва по гърба на един от полицаите, който бил с бронежилетка. Служителите на реда се принудили да стрелят със стоп патрони. Произведени са общо осем изстрела, седем предупредителни и един - в лявото бедро на А.С.
       При спирането на каруцата, полицаи Тодоров и Кирчев са получили леки травми и им е оказана амбулаторна медицинска помощ. А.С. е настанен за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота.
       Задържан е и синът на А.С. - М.А. (20 г.) от гр. Мъглиж. При извършения оглед е установено, че южно от с.Тулово са изоставени около 50 незаконно отсечени дървета, без контролни марки и печати. Трупите са дълги между 2.10 - 2.20 м, с различен диаметър. Работата по случая продължава.


14.08.2007

       Цигани нападат за втора поредна вечер българи и полицаи пред виетнамските общежития в столичния квартал "Красна поляна". Безредиците започват към 20.30 часа, когато около 250 цигани, въоръжени с брадви, лопати, колове, ножове излизат в района на Виетнамските общежития, скандирайки "смърт за българите". Все още не е ясна причината за вълненията, но според ромите те са били непрекъснато малтретирани от скинари. Според лидера на Евророма Цветелин Кънчев, обаче "скинари няма". От пресцентъра на МВР също заявиха, че в безредиците не участват скинари. Според очевидци има бити и българи. Според репортаж на бТВ полицаите пристигнали неподготвени за справяне с безредиците. Полицията е пасивна, неориентирана, показва репортажът на бТВ.


28.11.2006

       Стралджа пропищя от цигански набези. Местните хора смятат, че циганите вече са преобладаващо население в града и вилнеят по къщите и дворовете им денем и нощем да търсят цветни метали и желязо.
.....
След час Йордан взел каничката и отишъл да напълни вино, но решил да погледне зад къщата дали случайно дрехите от простора не са паднали на земята, съборени от вятъра. В същото време той видял двамата цигани в двора. Първата му реакция била да се развика по тях. Койчо се уплашил и избягал, но по-арогантният - Иван, запратил по него брадвата. Тя го ударила в рамото и го срязала в лицето му само на сантиметър от окото.


30.03.2006

       След скандал започва бой между цигани в комплекс "Химик", Видин. На пристигналите автопатрул и два пеши наряда от местното РПУ налитат: един 23-годишен циганин, с брадва и двама цигани - на по 25 и 19 години, с тухли. Тримата биячи са задържани за 24 часа. Единият има условна присъда за кражба, другият е задържан много пъти за това престъпление, а третият два пъти е бил прибиран за хулиганство.Случаи от 2005 година:


29.01.2005

       Николай Маринов - Тайсъна, циганин, убива по мъчителен начин Тодор Тошев (69) от село Горник, Плевенско. Достойният българин отказал да му даде пари за пиене и мангалът го удушил, като преди това му счупил две ребра. До момента, маринов е излежал три присъди. Повечето хора в Горник отказват да коментират добрата новина (18 години затвор) от страх от възмездие.


19.04.2005

       150 циганина са хванати с 40 каруци с 40 куб. метра открадната дървесина и с още 40 празни каруци. Сигналът е подаден към 16.00 часа след обяд от дежурните горски стражари. Циганите са оказали съпротива.


23.05.2005

       Професор Станимир Калоянов бе пребит до смърт с метални прътове, когато 60 разярени цигани атакуваха заведение в квартала. При свадата пострадаха още 15 души.
       Конфликтът избухна, след като собственикът на местната кръчма отказал на ромите бира, защото вътре празнували абитуриентски бал и заведението не работело с посетители. Ядосаният клиент викнал 60 мургави братя и с камъни и метални колове нападнали празнуващите. Хората били напълно безпомощни и ги спасила само навременната намеса на полицията.
       Университетският преподавател обаче беше ударен от нападателите в главата. Бил е от малцината владеещи писмено тибетски език (полиглот - владеел е още 5 езика).


28.07.2005

       Около 18:00 часа 120 циганина обсаждат кравефермата на Марияна Цветанова в Козлодуй (в кравефермата са били 20 души). Пострадалите са 20 (в болница са откарани 16: 11 цигани + 5 бели; двама циганина са избягали от болницата). Всички 9 циганина в болницата в Козлодуй са без здравни осигуровки. Единодушни, че са попаднали случайно в мелето.


01.08.2005

       Жесток и кървав цигански екшън се разигра в понеделник вечерта в Елин Пелин, а причината за него е спор за 10 лева. Пребит с колове и лопати е 73-годишният българин Георги Талашмов, настанен в болница с разцепена глава и счупен пръст. Ранени са четирима други българи, чиито къщи също бяха нападнати. При атаката мургавите крещели "Смърт на българите, ще ви избием всичките".
       За една седмица това е третият случай, при който въоръжени цигани нападат българи. От РПУ-Елин Пелин обявиха, че боят е прекратен от случайно минаващ полицейски патрул. Защитниците обаче твърдят, че патрулката спряла на метри от мелето и двамата униформени полицаи спокойно изгледали екшъна. "Виках им елате бе, ще ни убият, а те оправяйте се сами", разказва Тони Георгиев.
       Не виждам някакъв проблем в ситуацията. Няма драма. Само два счупени пръста при този сблъсък - единият на Георги Талашмов, а другият на Виолета Стефанова. С тези думи и.д. шеф на РПУ-Елин Пелин майор Благой Благоев посрещна журналистите, които вчера искаха от него повече информация за побоя между българи и цигани в града. След като репортерите му обясниха, че бай Георги не е само със счупен пръст, а е приет в болница със сцепена глава, спокойно констатира : "Сцепена глава ли? Е, голяма работа, ще я зашият".
       До обяд вчера полицията разполагаше само с обясненията на ромите, участвали в екшъна. "Хората от противниковата страна не сме ги викали. Няма ги по домовете им", обясни този пропуск майор Благоев. 20 минути по-рано обаче екипът на "Монитор" без никакви проблеми откри бай Георги Талашмов и роднините му в къщата им и научи тяхната версия за случилото се.


02.08.2005

       Малко преди 17 часа служители на БДЖ решиха да правят блокадна проверка за гратисчии, като сложат кондуктор на всяка врата. Става дума за пътнически влак № 10 115, движещ се по маршрут София – Пловдив (тръгващ 16:55 ч.). Заради блокадата тълпа роми (над 100 души) бързо щурмува автобусите и опита да се качи на влака от следващата гара - Подуяне. Кондукторите обаче не ги пуснаха. Затова ромите си купиха билети, но само до Вакарел. Това забави влака с 16 минути. На следващата гара Искър драмата се повтори отново. Само че напиращите да се качат цигани бяха повече от 100. Те избутаха кондукторите и се настаниха в купетата. Това забави влака с още 15 минути. БДЖ спешно викна полиция, която да свали гратисчиите на Вакарел. Те обаче отказаха. Униформените успяха да свалят насила само десетина от мургавите гратисчии. Почти всички продължиха до Ихтиман без билет. През цялото време кондукторите и полицаите бяха заплашвани, че ей сега ще бъдат заклани и да му правят сметка, при следващите пътувания.
       От години ромите пътуват без пари по линията София-Ихтиман.


08.09.2005

       200 цигани, повечето от които деца, нападат полицаи в квартал "Кошарник" в Монтана.
       Около 23,30 часа патрул отишъл в циганския квартал, за да провери сигнал за нарушение на нощната тишина. На вратата на дискотека "Адис" полицаите били спряни от циганина Радослав Я. (24г), представил се за Киро Японеца. Не показал лична карта и полицаите му сложили белезници и го вкарали в патрулката. От заведението излезли Недялко Кирилов (25г.) и Христо Б. (23г), които призовали всички цигани от квартала да се съберат на улицата и да освободят авера им. За минути полицейската кола била обградена от около 200 мургави. На мястото пристигнало подкрепление от още 5 патрулки и джипове. Ромите започнали да ги замерват с камъни и бутилки, след което нападнали униформените. Главен сержант Георги Веселинов е бил намушкан с остър предмет в ръката, а сержант Георги Василев е ударен с камък в тила на главата. На два автомобила "Опал Астра" и на един полицейски джип са били счупени стъклата. Това принудило ченгетата да пуснат арестувания.


12.09.2005

       Цигани раниха полицай с камък при масово меле в Симеоновград. Над 20 полицаи от Хасково и РПУ - Харманли са били изпратени за потушаването на масов ромски скандал и последвал побой в циганската махала "Лагера". Конфликтът е избухнал около 22 ч в понеделник. Поводът за първоначалното сбиване бил конфликт между непълнолетни - момче и момиче, при който младежът е закачал девойката. Тя обаче се е оплакала на близките си, след което роднините на двамата са започнали масов бой.
       По сигнала е изпратен полицейски патрул. С идването на полицаите обаче, циганите, които се бият помежду си, започват заедно да хвърлят камъни по полицейската кола. Един камък ударил полицейски служител. За овладяване на положението са повикани и изпратени допълнително 7 патрулки от РПУ - Харманли. За да разпръснат тълпата полицаите стреляли във въздуха.


13.09.2005

       Цигани нападнали с камъни служители на "Електроразпределение" в Перник. Четирима монтьори с полицейска охрана отишли да спират захранването в 7 блока в квартала заради дълг от 420 600 лв. Циганите започнали да хвърлят камъни и счупили предното стъкло на автовишката. Ранен е шофьорът й. Камък улучил и оператор на местната кабелна телевизия "Кракра", който пристигнал, за да заснеме сблъсъка. Около час техниците били под обсада.


14.09.2005

       Цигани и полицаи се сбиват на Габровския пазар. Униформен служител на реда е ударен жестоко в гърдите. От джобовете на бременна циганка са иззети метален "бокс" и нож.


24.09.2005

       През нощта на петък срещу събота (24 срещу 25 септември) в гр. Самоков отново е имало прояви на етническо насилие от страна на цигански престъпни банди срещу българи в кв. "Първи". Цигански банди са извършили погроми срещу няколко български къщи в квартала и са нанесли жесток побой над няколко българи (Васил и Пламен Ненкови, Ивайло Шехтов и др.).
       Полицията въобще не е реагирала на подадените сигнали с оправданието, че не може да се справи с проблема и че трябва да дойде Жандармерията. Българите са принудени да организират доброволни отряди срещу вилнеещите цигански банди.


12.12.2005

       София - двама полицаи са ранени при масово сбиване с цигани в столичния квартал Факултета. Инцидентът става в района на последната спирка на трамвай 10. Двамата пострадали полицаи са откарани за преглед в "Пирогов". Униформените се отзовали на сигнал за отвличане и изнасилване на момиче. Когато полицейският патрул засича колата, с която най-вероятно е отвлечено момичето, живеещи в околните къщи ги нападат. Патрулът е замерян с камъни и бутилки.


14.12.2005

       София - главен сержант от столичната полиция бе нападнат и пребит от цигани роми в кв. "Захарна фабрика". Нападателите взимат от него личното му оръжие, документи и пари. Полицаят е нападнат в гръб и удрян с твърд предмет по главата и тялото.Случаи от по-стари години, които са ми направили впечатление:


Ноември 1991г.

       Двама цигани нападат младеж и девойка. Пребиват младежа, изнасилват девойката. После започват такива инквизиции, пред които бледнее средновековната инквизиция. Счупват й ребрата, изкъртват й зъбите, разкъсват й вътрешностите с кол, откъснат от близкото дърво. Садистите бяха заловени и осъдени. После високохуманният ни президент, дисидента-марксист Желю Желев благоволи да ги помилва.


Септември 2001г.

       Масови сблъсъци между българи и цигани в Самоков. Причина е изнасилването на 17 годишно българско момиче от шестима цигани. След побоищата са арестувани 17 българи и нито един циганин. На всичко отгоре циганите не спират да заплашват: "България ще стане Косово!".


Август 2001г.

       В с. Стежерово две мургави крадли съсичат до смърт с брадва 75-годишен мъж, който ги заварил в къщата си.


2000г.

       Справка на БДЖ сочи, че за годината цигани са извършили 147 нападения над влакове. Всички влакове, преминали през населения с цигани столичен квартал "Факултета" са със счупени стъкла.


Август 2001г.

       Шестима турски цигани се гаврили пет дни с 19 годишно момиче.


Октомври 2001г.

       В Шумен четирима цигани изнасилили млада жена и се гаврили с нейното бебе.


Още малко информация по въпроса:

Свали

Всичко тук просто е преписано от медиите...
Ако сте изпитали омраза към престъпниците, то двойно по-голяма трябва да е тя срещу тези, които не наказват или опрощават престъпленията. Не се подвеждайте - писаното тук не е с цел да ви накара да мразите циганите. Мразете тези, които им създават комфорт и условия да се развиват и множат.